Çalışma Saatleri
Pzt-Cum | 08:30 - 19:00 |
Cmt | 08:30 - 14:30 |
BİZE ULAŞIN
Bize ulaşmak için aşağıdaki iletişim kanallarımızı kullanabilirsiniz.
Akupunktur
Akupunktur: iki sözcüğün birleşiminden meydana gelmiş bir kelimedir. Acus iğne, puncture batırmak; kısaca akupunktur (acupuncture) iğne batırmak anlamına gelmektedir. Yeri ve özelliği olan belirli noktalara, akupunktur eğitimi almış bir akupunktur uzmanı tarafından, belirli bir süre akupunktur iğnesi batırılarak yapılan tedavi yöntemidir. Bilinen geçmişi 5000 yıllıktır. Vücutta kan dolaşımına da benzetebileceğimiz enerji dolaşımımızın iç ve dış çeşitli etkenlerle sekteye uğradığı durumlarda hastalık belirtiler ortaya çıkar. Bozulan bu enerji dengesi akupunktur yardımı ile tekrar sağlandığında organizma rahatsızlıklarla daha kolay baş edebilir duruma gelir.
Vücudumuzda meridyen denilen 16 adet enerji kanalı üzerinde ve kulakta bulunan akupunktur noktaları iğne ve lazer ile uyarılarak çeşitli hastalıklar tedavi edilmektedir.
Akupunktur noktaları uyarıldığında enerji kanallarındaki dengesizlikler ortadan kaldırılmakta ayrıca beyin ve sinir uçlarından nörotransmitter denilen maddelerin salgılanımı artırılmaktadır. Bu maddelerin başlıcaları endorfin, serotonin, dinorfin, enkefalinler, GABA dır. Bunlardan endorfin sentetik morfinden 1000 kat daha fazla ağrı kesici özelliği vardır.
Uygulamada hekimin tercihi ve hastanın tıbbi durumuna göre kulak kepçesi, baş, kollar, bacaklar ya da gövde üzerindeki diğer noktalar kullanılabilir. Akupunktur tedavisinde istenen etkinin elde edilebilmesi için, seans süresinin 20-40 dakika arasında olması gerekir. Hastanın yakınmalarının şiddetine ve tedavi edilecek tıbbi durumun özelliğine bağlı olarak toplam seans sayısı ve sıklığı hastaya göre değişiklik gösterir.
Akupunktur tedavisi tamamen doğal, kimyasal madde içermeyen bir uygulama olduğu için her yaşta uygulanabilir.
Akupunktur tedavisinde dışarıdan vücuda hiçbir madde verilmediğinden yan etkisi görülmemektedir.
Akupunkturla tedavi edilebilen hastalıkların başlıcaları;
- Migren
- Gerilim tipi baş ağrıları
- Trigeminal nevralji
- Vertigo
- Yüz felci
- Astım
- Boyun ve bel fıtığı
- Fibromyalji
- Alerjiler
- Kronik sünizit
- Dysmenore (ağrılı adet görme)
- Adet düzensizlikleri
- İnfertilite (kısırlık)
- Tüp bebek uygulamalarında destek tedavisi
- Menopoz
- Gebelik kusmaları
- Romatizmal Hastalıklar
- Depresyon
- Panik atak
- İnsomnia (uyuyamama)
- Obezite ve sigara bırakma
gibi bağımlılık tedavileri şeklinde sıralanabilir.